Atletičarima dva mesta za POI, blizu su Tadić i Radović

Vesti atletika 15. sep 201920:54 > 20:56
POKCG

Crna Gora će sigurno imati dva atletičara na Paraolimpijskim igrama u Japanu, a veoma blizu cilja su plivač Ilija Tadić i stonoteniser Filip Radović.

Crnogorski atletičari Danilo Gojković i Miloš Ranitović ostvarili su na sankcionisanom mitingu u Kruševcu kvalifikacione standarde za Paraolimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Gojković je koplje, u kategoriji F34, bacio 20.67 metara i popravio lični rekord za skoro dva metra. Norma za Tokio iznosi 19 metara. Ranitović je u skoku u dalj, kategorije F13, u drugoj seriji ostvario rezultat 5.98 metara. Norma iznosi 5,50 metara.

Norme su potvrdili i Maja Rajković u kategoriji F54 bacivši koplje 11,63 metra, Marijana Goranović u bacanju kugle (6.19) i diska (19.01) u kategoriji F41 i Miloš Spaić u bacanju kugle u kategoriji F11 sa rezultatom 10,05 metara.

Igor Tomić, predsednik Paraolimpijskog komiteta Crne Gore je naglasio da su atletičari u potpunosti ispunili cilj za ovu sezonu.

Naših sedam reprezentativaca, Maja Rajković, Marijana Goranović, Radmilo Baranin, Danilo Gojković, Miloš Spaić, Mirnes Ramović i Miloš Ranitović, na sankcionisanim mitinzima u Splitu, Grosetu i Kruševcu ostvarilo je ukupno 10 minimalnih kvalifikacionih standarda čime smo obezbedili sigurno jedan muški i jedan ženski slot, odnosno mesto za Paraolimpijske igre u Tokiju. Srećno smo, idemo dalje i verujem da će broj učesnika iz Crne Gore biti veći„.

Ilija Tadić je na Svetskom prvenstvu u plivanju, koje je završeno u Londonu, imalo loš dan. Nije uspeo da stigne do finala, nije uspeo da stigne do norme za Paraolimpijske igre. Podsećanja radi, Tadić je u London stigao sa sjajnim rezultatom, a samo četiri stotinke su mu nedostajale da obezbedi vizu za Toku. Mladi Budvanin željeno vreme ima u rukama i nogama, i gotovo je izvesno da će do 31. januara uspeti da ostvari cilj.

Veoma blizu plasmana na Igre u Japanu je i stonoteniser Filip Radović kome u ponedeljak počinje Evropsko prvenstvo u Švedskoj na kome bi mogao da stigne do odlučujućih poena, do vize za mesto u Japanu.