Olivera prva, Slađana druga u Sarajevu

Podeli:
Privatna arhiva

Polumaraton u Sarajevu je u potpunosti pravdao očekivanja. Ljubitelji atletike imali su priliku da prate sjajnu trku, u kojoj su prve do cilja stigle Olivera Jevtić, Slađana Perunović i Lucia Kimani koja branio boje BiH.

Olivera Jevtić je pet puta učestvovala na Olimpijskim igrama, Slađana Perunović je dva puta imala čast i privilegiju da brani ugled Crne Gore na Igrama. Takmičenje u Sarajevu je bila uvertira za najvažniji deo sezone, za deo sezone u kojem će Olivera i Slađana, pokušati da obezbede vizu za Japan.

Norma za plasman na Igre je gotovo neverovatna. Iznosi 2:29,30. Jasno je da će biti malo atletičarki koje će uspeti da ostvare zacrtano vreme, tako da će se mesta na Igrama obezbeđivati na osnovu bodova, koje će atletičarke prikupljati na maratonskim trkama širom sveta.

Slađana Perunović je na osnovu svega što je prikazalo u poslednjih nekoliko meseci u jako dobroj formi. Osvojila je bronzanu medalju na Igrama malih zemalja i postala je atletičarka sa najviše medalja u istoriji ovog takmičenja. Nedugo zatim je osvojila šest medalja na državnom prvenstvu, zadržala je državne rekorde od 800 metara do maratona. U Sarajevu je pokazala da je spremna za iskušenja koja slede.

Devojka za koju je trener Ivane Španović, Goran Obradović, naglasio je da kraljica u kraljici sportova i da je primer kakav odnos sportisti treba da imaju prema dresu sa državnim grbom, prvo iskušenje imaće pred ljubiteljima atletike u Crnoj Gori, na maratonu u Podgorici.

Osećam se odlično, ponosna sam na sve što sam ostvarila u proteklih nekoliko meseci, ali u životu i sportu se ne živi od stare slave. Fokus je usmeren ka obavezama koje slede, a cilj je ostao isti – plasman na Olimpijske igre u Japanu. Niko ne može da obeća da će izboriti mesto na takmičenju kakve su Olimpijske igre. Znam koliko je truda, rada i odricanja neophodno da bi se stiglo do cilja. Spremna sam na sve navedeno i ono što mogu da obećam je da ću dati sve od sebe kako bi obradovala ljubitelje sporta u Crnoj Gori ponovnim plasman na Olimpijske igre. Slažem se da je norma postavljena na izuzetno visok nivo, nastojaću da prikupim što više bodova na maratonima u Podgorici, Pizi i Roterdamu. Ljudski i sportski je verovati da ću uspeti da se nađem među 80 maratonki koji će početi trku na Olimpijskim igrama u Japanu“, poručila je za Sport Klub Slađana Perunović.

Ljubitelji atletike u Srbiji i Crnoj Gori se nadaju da će Olivera Jevtić i Slađana Perunović uspeti da stignu do Japana. Oliveri bi to bio šesti nastup na Igrama, a Slađani treći.