Maraton u Podgorici: Slađani treba vetar u leđa

Vesti atletika 24. okt. 201914:53 > 14:55
Podeli:
Privatna arhiva

Odbrojavanje je počelo, a ljubitelji atletike sa nestrpljenjem očekuje nedelju kada je na programu 26. po redu maraton u Podgorici. Organizatori naglašavaju da je sve spremno i da očekuju rekordan broj učesnika.

Prema poslednjim informacijama do sada je prijavljeno više od hiljadu takmičara iz preko 40 država. U centru pažnje će biti devojke koje mogu da se podiče da su učestvovale na Olimpijskim igrama. Olivera Jevtić, koja je pet puta pobedila u Podgorici, pet puta je bila na Igrama, odnosno Slađana Perunović vlasnica državnih rekorda Crne Gore od 800 metara do maratona, koja je dva puta uspela da ostvari normu za Olimpijske igre. Konkurencija će biti paklena, jer je učešće potvrdilo dosta atletičarki iz Kenije i Etiopije. Start i cilj maratona biće na podgoričkom Trgu nezavisnosti, a na talonu će biti bodovi za Olimpijske igre u Japanu.

Spremna sam i odlučna u nameri da kao i uvek dam i poslednji atom snage u dresu sa državnim grbom. Podgorica je prvi maraton na putu ka ostvarenju sna, a to je učešće na trećim uzastopnim Olimpijskim igrama. Posle Podgorice, očekuju me još tri jako bitna maratona, ali ima vremena za priču o njima, sada sam fokusirana na trku koja sledi u glavnom gradu Crne Gore”, naglasila je Slađana Perunović za Sport Klub i nastavila:

Konkurencija je izuzetno jaka i to je dobro, jer iz jake konkurencije možete da se nadate i dobrom rezultatu. Iskreno, očekujem veliku podršku ljubitelja atletike i sporta u Crnoj Gori, jer mi je potreban vetar u leđa kako bi ostvarila što bolji rezultat, kako bi osvojila što više bodova, kako bi napravila značajan korak ka Japanu”.

Najbolji rezultat u karijeri Slađane Perunović je 2:39,07 koji je popularna “gazela iz Nikšića” ostvarila na Olimpijskim igrama u Londonu. Slađana Perunović će kao i uvek dati sve od sebe, a na potezu su navijači i ljubitelji sporta. Slađani je potreban vetar u leđa, a nema nikakve dileme da je devojka ii z Nikšića zaslužila ogromnu podršku od starta do cilja.