Olivera najbrža u polumaratonu, Slađana odlična

Podeli:
Privatna arhiva

Podgorički maraton je u poptunosti opravdao očekivanja. Ljubitelji atletike imali su priliku da gledaju istinski spektakl u kojem je učešće uzelo više od hiljadu atletičara iz više od 40 država.

U centru pažnje, kada je region u pitanju, bili su Slađana Perunović i Olivera Jevtić. Olivera Jevtić je slavila u polumaratonu. Fenomenalna atletičarka iz Užica, ostvarila je šestu pobedu u glavnom gradu Crne Gore, a treba naglasiti i podsetiti da je Olivera Jevtić pet puta učestvovala na Olimpijskim igrama. Olivera je u Podgorici tri puta slavila u maratonu, a tri puta u polumaratonu. Atletičarka iz Užica drži rekord maratona u Podgorici sa 2:31:18, kao i polumaratona u glavnom gradu Crne Gore sa 2:31:18.

Gazela iz Nikšića“, Slađana Perunović, je ostvarila odličan rezultat iako uslovi nisu bili ni blizu onoga što joj odgovara. U gotovo tropskim uslovima, Slađana je osvojila peto mesto sa rezultatom 3:05,00 koji je daleko od njegon najboljeg rezultata 2:39,07, ali to u ovom trenutku i nije toliko važno, jer je Slađana osvojila novih 100 bodova, zlata vrednih u nastojanju da stigne do ostvarenja sna, a to je plasman na treće uzastopne Olimpijske igre.

Bilo je zaista jako teško. Već na startu maratona je bilo izuzetno toplo, a sredinom i u završnici morali smo da se borimo sa temperaturom od oko 30 stepeni. Vazduha gotovo da nije ni bilo. Mogu mnogo brže od rezultata koji sam ostvarila, ali kao što ste i rekli u ovom trenutku je najvažnije da sam završila maraton, da sam osvojila željenih 100 bodova i da nastavljam da sanjam ponovni plasman na Olimpijske igre. Prvi naredni maraton je na Balkanskom šampionatu u Beogradu koji je na programu 19. novembra. Nadam se mnogo boljem rezultatu, novim bodovima, mada moram da naglasim da sam kada se sve uzme u obzir izuzetno zadovoljna ostvarenim u glavnom gradu Crne Gore, iako mogu brže“, naglasila je za Sport Klub Slađana Perunović.

Da su uslovi za trčanje zaista bili izuzetno teški i zahtevni potvrđuje i rezultat koji je ostvarila pobednica maratona u Podgorici Rut Čmisto Matebo iz Kenije – 2:46,00 koja je slavila i prošle godine u glavnom gradu Crne Gore.

U konkurenciji muškaraca, briljirali su atletičari iz Kenije. Prvo mesto je osvojio Hasea Kiplgat Tuei sa 2:15:50, drugo mesto je pripalo Nduvi Boniface Vanbui sa 2:17:05, a treće Labanu Čerutiči sa 2:20:55.