Salazarova žalba na dnevnom redu najranije u martu

Vesti atletika 11. nov. 201916:32 > 16:33
Podeli:
Michael Steele/Getty Images

Sud za arbitražu u sportu objavio je da žalba Alberta Salazara na četvorogodišnju suspenziju zbog kršenja antidoping pravila najverovatnije neće biti saslušana pre marta naredne godine.

Salazar, koji je tokom karijere, između ostalog, sarađivao sa Moom Farahom, suspendovan je pre nekoliko nedelja, isto kao i doktor Džefri Braun, koji je lečio njegove atletičare.

Povezano

Sud u Lozani je u saopštenju objavio da su njihove žalbe registrovane, ali da će saslušanje biti održano najranije u martu jer sve strane treba da podnesu potrebnu dokumentaciju.

Američki stručnjak je vodio Najkijev Oregon projekat, koji je pokrenut 2001. godine, a u okviru njega se Farah spremao za najveća takmičenja od 2011. do 2017. godine. Najki je posle suspenzije Salazara odlučio da ukine taj projekat.

Salazar je suspendovan posle četvorogodišnje istrage koju je vodila Antidoping agencija Sjedinjenih Država, kao i dvogodišnje borbe na sudu iza zatvorenih vrata. Nezavisna komisija je ustanovila da su Salazar i Braun posedovali i trgovali zabranjenim supstancama, kao i da su zabranjene metode primenjivali u radu sa brojnim atletičarima, a kod nekih im to nije uspelo. Takođe se navodi da je Salazar uticao na proces doping kontrole u pojedinim slučajevima.

Zbog sveta toga, Svetska antidoping agencija je najavila da će pokrenuti istragu protiv svih atletičara koji su sarađivali sa Salazarom.