ASCG: Najbolji su Danijel Furtula i Marija Vuković

Vesti atletika 15. dec. 201911:01 > 11:03
Podeli:
Ian Walton/Getty Images

Danijel Furtula i Marija Vuković najbolji su atletičari Crne Gore u 2019. godini, odlučio je Upravni odbor Atletskog saveza.

Paul Gilham, Getty Images Sport

Furtula je ove godine osvojio 18. mesto u bacanju diska na Svetskom prvenstvu u Dohi sa rezultatom 62,12 metara. Član AK Nikšić ispunio je normu za Evropsko prvenstvo u Parizu 2020. godine (norma je 63,50), bio je drugi u bacanju diska na Balkanskom prvenstvu u Pravecu (62,93), dok je osvojio zlatnu medalju na Igrama malih zemalja Evrope sa novim rekordom (64,15). Jako je blizu plasmana na Olimpijske igre.

Marija Vuković bila je 18. u skoku u vis na Svetskom prvenstvu u Dohi, osvojila je 13. mesto na šampionatu Evrope za seniore u dvorani. Članica Lovćena bila je srebrna u skoku u vis na prvenstvu Balkana u dvorani, a osvojila je zlatnu medalju na Igrama malih zemalja.

Najbolji juniori u 2019. godinu su Risto Drobnjak iz bjelopoljskog Jedinstva i Ana Bošković iz mojkovačke Tare, a mlađi juniori Ognjen Vojvodić iz Mornara i članica Tare, Irena Bošković.

Za najbolje pionire proglašeni su članovi beranskog Lima, Ognjen Marsenić i Maša Bubanja i Mare Jablan iz Lovćena. Najbolji veteran je Lazar Sekulić.

Specijalna priznanja za ostvarene rezultate u ovoj godini dobiće Ljiljana Matović, Darko Pešić, Kristina Rakočević, Tomaš Đurović, Slađana Perunović i Edin Erović. Upravni odbor je posebnim priznanjima nagradio i Darinku Đuričković, Amira Papazija i Dragoljuba Koprivicu.