Perunović: Tokio ne mogu da obećam

Vesti atletika 4. feb. 202014:34 > 14:36
Podeli:
Privatna arhiva

Slađana Perunović, vlasnica državnih rekorda Crne Gore od 800 metara do maratona, devojka koja je dva puta učestvovala na Olimpijskim igrama, završne pripreme, za seriju iskušenja koja je očekuju u nastojanju da stigne do Japana, obavlja u Ulcinju.

Popularna „gazela iz Nikšića” zrači optimizmom, pripreme ide u skladu sa očekivanjima, a potvrda je stigla nedavno kada je Slađana u Podgorici 10 kilometara istrčala za dva minuta brže u odnosu na prošlu godinu. Na Olimpijskim igrama će učestvovati 80 maratonki planete, a norma je 2:29.

Pomenuti rezultat gotovo da garantuje osvajanje medalje u Tokiju, pa će većina atletičarki olimpijsku vizu obezbediti na osnovu rang-liste i prikupljenih bodova na takmičenjima pod okriljem IAAF.

Plasman na Olimpijske igre u paklenoj konkurenciji ne može niko da obeća. S druge strane borbu do poslednjih atoma snage mogu. Svi koji me poznaju znaju da sam na svakom treningu, na svakom takmičenju davala sve od sebe. Dres sa državnim grbom je posebna inspiracija za mene. Dva puta sam učestvovala na Igrama. Ljudski i sportski je nadati se da mogu da stignem do Japana. Pripreme su u toku, za sada sve ide po planu, parametri neophodni za borbu koja sledi su sve bolji i bolji. Ponavljam još jednom, plasman na Igre ne mogu da obećam, ali budite sigurni da ću se boriti do krajnjih granica kako bi san postao java i kako bi treći put uzastopno branila ugled Crne Gore, crnogorskog sporta i atletike na najvažnijem sportskom događaju na planeti”, rekla je Slađana Perunović za Sport Klub i nastavila:

Vreme koje sam ostvarila na tradicionalnoj međunarodnoj trci u Podgorici je podiglo dozu samopouzdanja, kako meni, tako i treneru Dragu Musiću, jer sam bila brže za više od dva minuta u odnosu na prošlu godinu. Na putu ka Olimpijskim igrama, očekuju me polumaraton u Splitu 22. februara, zatim Balkansko prvenstvo u polumaratonu u Zagrebu, a zatim finalne trke, trke koje će nositi prefiks biti ili ne biti. U pitanju su maratonske trke u Madridu i Bakuu. Norma je postavljena na izuzetno visok nivo, konkurencija je paklena, ali nadam se i verujem da ću uspeti da se umešam u borbu za jedno od 80 mesta koja vode na Olimpijske igre. Veliku podršku imam od Atletskog seveza Crne Gore, Olimpijskog komiteta, Ministarstva za sport, kluba Nikšić. Boriću se za Tokio, nastojati da u trenutku kada se bude podvlačila crta budem u situaciji da se pogledam u ogledalo i kažem bolje i više od ovoga nije moglo“.

Staro je pravilo da kada neko pruži maksimum, kada se bori do poslednjih atoma snage, ništa ne možete da mu zamerite. Slađana Perunović je uvek davala maksimum, uvek je sa ogromnim zadovoljstvom branila ugled Crne Gore bez obzira na značaj takmičenja. Na putu ka ostvarenju sna, na putu ka trećim uzastopnim Olimpijskim igrama, Slađani će trebati i malo sreće. Ono što je bitno je da Slađana Perunović i trener Drago Musić kao i do sada budu hrabri i odvažni, jer sreća prati baš takve.