Slađana peta u Splitu, sa sjajnim rezultatom

Vesti atletika 23. feb. 202014:53 > 14:57
Podeli:
Privatna arhiva

Slađana Perunović sigurnim koracima ide ka top formi, ka formi koja može da joj donese plasman na treće uzastopne Olimpijske igre.

Norma je gotovo neverovatna kada su maratonke u pitanju – 2:29, tako da će većina atletičarki do Tokija stizati na osnovu novog sistema bodovanja. “Gazela iz Nikšića” se sprema za takmičenja na kojima će boriti za mesto u Japanu, a osnova i razloga da veruje da može da se bori za mesto u Tokiju, ima.

Na tradicionalnom i prestižnom polumaratonu u Splitu, Nikšićanka je osvojila peto mesto, a ono što raduje mnogo više od plasmana, kako Slađanu i njegog trenera Draga Musića, tako i ljubitelje sporta u Crnoj Gori je podatak da je Slađana ostvarila sjajan rezultat – 1:21,45.

Povezano

Rekorderka Crne Gora od 800 metara do maratona, istračala je iz punog treninga najbolje vreme u protekle dve godine. Sada, sa mnogo više optimizma i samopouzdanja, misli okreće ka Balkanskom šampionatu koje je na programu 22. marta i na kojem će Slađana pokušati da se umeša u borbu za jednu od medalja.

Podsećanja radi, prošlog vikenda Slađana je prošlog vikenda na tradicionalnoj “Novskoj skalinadi” u Herceg Novom osvojila prvo mesto, a pri time je za 38 sekundi popravila rekord staze koji je do tog trenutka držala Olivera Jevtić.

Splitski polumaraton je okupio preko 3.000 učesnika iz 42 zemlje. Pored Slađane Perunović ugled Crne Gore branili su Veselin Petrušić koji je polumaraton istrčao za 1:27,45 i Dušan Krcunović koji je imao nešto slabije vreme – 1:30,25.

Privatna arhiva

Naredno iskušenje Slađanu Perunović koja je nedavno u razgovoru za Sport Klub naglasila da plasman na Olimpijske igre ne može da obeća, ali borbu do poslednjih atoma snage može, očekuje 22. marta na Balkanskom šampionatu u Zagrebu.

Prvi maraton, Slađana će trčati 26. aprila u Madridu, a zatim će biti učesnik i maratonske trke u Bakuu. Na Olimpijskim igrama će učestvovati 80 najboljih maratonki planete, a crta se podvlači na nešto više od mesec dana pre početka Igara u Japanu.