Furtula državnim rekordom krenuo ka Tokiju

Podeli:
ASCG

Danijel Furtula briljirao je na prvom takmičenju u godini u kojoj će nastojati da stigne do Olimpijskih igara u Japanu.

Stameni Mojkovčanin je na prvenstvu Hrvatske u Splitu osvojio prvo mesto u disciplini bacanje diska, novim ličnim i državnim rekordom od 64,86 metara. Ostvareni rezultat je za 26 centimetara bolji od njegovog prethodnog rekorda, koji je pre sedam godina postavio u Baru – 64,60 metara.

“Prezadovoljan sam ostvarenim rezultatom i izuzetno zadovoljan saradnjom koju sam ove godine počeo sa trenerom iz Zagreba Rolandom Vargom. Nadam se da ću ove godine napokon pokazati prave rezultate, nadam se i verujem da će san postati java, da ću uspeti ponovo da se plasiram na Olimpijske igre”, naglasio je Furtula.

Danijelov prvi cilj ove godine je plasman na Olimpijske igre u Tokio, za koje je norma 66 metara. S obzirom na to da je norma zaista postavljena na jako visok nivo, izuzetno je bitno prikupljati bodove jer će mesto na Svetskoj listi biti od vitalnog značaja za mesto u Tokiju.

Furtula se trenutno nalazi na poziciji koja vodi na Olimpijske igre u Japan, a posle Splita se može očekivati dodatni napredak.