Rođendanska želja: Da se život vrati u normalu

Vesti atletika 26. mar. 202019:00 > 19:02
Podeli:
Privatna arhiva

Slađana Perunović, državna rekorderka Crne Gore od 800 metara od maratona, devojka koja je dva puta učestvovala na Olimpijskim igrama i osvojila ogroman broj medalja na velikim takmičenjima, u izolaciji slavi rođendan.

Sjajna atletičarka iz Nikšića nije mogla da se takmiči u poslednjih mesec dana jer je protiv sebe, kao i kompletna planeta imala opasnog rivala – koronavirus. Naravno da se pojavila dilema kako se boriti za mesto na Olimpijskim igrama, trećim uzastopnim, ako ne postoji mogućnost da se boriš za zlata vredne bodove na tom putu.

U međuvremenu, Olimpijske igre su odložene za godinu dana, a krajnje očekivana odluka je među većinom sportista, kao i ljubitelja sporta dočekana sa odobravanjem i razumevanjem jer je zdravlje bilo i ostalo na prvom mestu.

„Žao mi je što Olimpijske igre neće biti održane u terminu u kojem su planirane i što se planeta suočava za zdravstvenim problemom koji deluje kao da gledamo horor film. Međutim, odluka o odlaganju je ispravna i dobra, jer na taj način se sprečava bilo kakva mogućnost da koronavirus uzme još veći mah i odnese više života nego što je do sada odneo. Rođendan slavim u izolaciji, a iz dubine duše želim da mi se ispuni želja i da se život vrati u normalu“, naglasila je Slađana Perunović za Sport Klub i nastavila:

„Sportistima izolacija pada izuzetno teško jer je fizička aktivnost sastavni deo života, nešto bez čega ne mogu. Uz dozvolu nadležnih instituacija i uz maksimalne mere opreza, da ne ugrozim sebe ili bilo koga iz okruženja, nastojim da u uslovima koje imam održavam kondiciju i koliko, toliko spremna dočekam pobedu nad koronavirusom i početak nove borbe“.

Slađana Perunović nije promenila stav kada su Olimpijske igre u pitanju.

„Olimpijske igre, treće uzastopno, su bile i ostale san koji sanjam. Međutim, ponavljam još jednom, plasman na Igre u paklenoj konkurenciji niko ne može da obeća. Ono što mogu da obećam je borba do poslednjeg atoma snage na putu ka ostvarenju cilja. Svi koji me poznaju, znaju da ću dati sve od sebe da san postane java“, naglasila je popularna „gazela iz Nikšića“ i nastavila:

„U ovom trenutku, apelujem na sve građane pa slede primer sportista, da ostanu kod kuće, da poštuju mere koje su odredile nadležne institucije jer je to jedini način da sprečimo širenje virusa, da kroz globalnu zdravstvenu pošast prođemo sa što manje posledica“.