Kou veruje da će u avgustu početi takmičenja

Vesti atletika 10. apr. 202014:42 > 14:46
Podeli:
Getty Images/Alexander Hassenstein

Prvi čovek svetske atletike, legendarni Britanac Sebastijan Kou veruje da 2020. ipak neće biti izgubljena za takmičare, uz dodatak da bi atletska sezona ipak mogla da počne u avgustu.

Kao i svi drugi sportovi i „Kraljica” je potpuno stala u globalnoj pandemiji koronavirusa.

Svesni smo da je svaka zemlja u različitoj fazi borbe protiv koronavirusa, pa pokušavamo da damo najbolje savete sportistima i federacijama. Ako bude moguće, pokušaćemo da organizujemo sezonu na otvorenom od avgusta do oktobra. Na taj način bismo dali sportistima šansu da vide gde su u odnosu na prethodne, normalne sezone”, rekao je Kou u intervjuu za sajt „World Athletics”.

On je još podsetio da je većina Nacionalnih šampionata zakazana za 9. i 10. avgust i da bi taj vikend zapravo označio početak sezone i bio „generalka“ pred međunarodna takmičenja.

Sve zavisi od globalnog razvoja pandemije, ali mi i dalje dajemo te datume, kao vodilju našim takmičarima”.

Zbog pandemije KOVID-19 sva veća sportska takmičenja su odložena, ili u potpunosti otkazana ove i sledeće godine, uključujući Olimpijske igre u Tokiju, Svetsko dvoransko prvenstvo u Nanđingu, ono na otvorenom u Judžinu, takmičenja u Dijamantskoj ligi, kao i neki od najpopularnijih maratona kao što su London, Pariz i Barselona.