Otkazan i miting Dijamantske lige u Londonu

Vesti atletika 12. maj 202014:08 > 14:14
Jamie McDonald/Getty Images

Miting Dijamantske lige u Londonu, kojim se svakog jula obeležava godišnjica Olimpijskih igara u tom gradu, neće biti održan zbog pandemije koronavirusa.

Takmičenje na Olimpijskom stadionu, koje sada nosi naziv Londonski stadion, bilo je zakazano za 4. i 5. jul.

Povezano

Ova odluka će imati veliki finansijski uticaj na Atletsku federaciju Ujedinjenog Kraljevstva i sport generalno. Prihod koji dobijamo od takmičenja, kroz prodaju karata, prava prenosa i sponzorstva, pomažu upravljanje sportom i osnovne usluge koje mi, kao vladajuće telo, nadgledamo. Ali, na prvo mesto moramo da stavimo bezbednost kompletne atletske porodice pri donošenja odluka u ovim teškim vremenima i da se postaramo da poštujemo predložene mere“, istakla je Džoana Kouts, izvršna direktorka Atletske federacije Velike Britanije.

U martu, Koutsova je rekla da će finansije vladajućeg tela britanske atletike pretrpeti veliki udarac ukoliko pandemija koronavirusa dovede do toga da takmičenje ne može da bude održano na stadionu Vest Hema. Atletska federacije svake godine vrši određene modifikacije na terenu Olimpijskog stadiona zbog mitinga, a postoji mogućnost da će ’Čekićari’ morati da ga koriste u julu ako se sezona u Premijer ligi nastavi.

Pre mitinga u Londonu, otkazani su i oni u Rabatu i Cirihu, a prvi po sadašnjem planu zakazan je za 11. jun u Oslu. Dijamantsku ligu ćete, kada takmičenje krene, moći da pratite na kanalima Sport Kluba.