Slađana Perunović osvojila tri zlata u Baru

Vesti atletika 16. jun. 202016:50 > 16:51
Podeli:
Privatna arhiva

Posle veoma duge pauze zbog pandemije koronavirusa, održano je prvo zvanično takmičenje u Crnoj Gori, a 24. po redu Trofej Crne Gore, uz državno prvenstvo na 10 kilometara su organizovani u Baru.

  Centralna figura takmičenja bila je Slađana Perunović, devojka koja je dva puta učestvovala na Olimpijskim igrama i koja će učiniti sve što je u njenoj moći da trči maraton i na Igrama u Japanu. Popularne „gazela iz Nikšića“ osvojila je zlatnu medalju na 10 kilometara, a u muškoj konkurenciji je slavio Željko Dabović.

Slađana je uzela učešće i kada je Trofej Crne Gore u pitanju, osvojila je zlatnu medalju na 1.500 i 800 metara, a kada je reč o trci na 800 metara treba naglasiti da je oborila rekord mitinga.

Slađana Perunović je pokazala zavidnu formu posle pauze, a sada se okreće nastavku pripreme, sa ciljem da se umeša u borbu za mesto na trećim uzastopnim Olimpijskim igrama.

Za početak je očekuju pripreme na Žabljaku, a zatim slede Balkansko prvenstvo u polumaratonu i Balkansko prvenstvo u maratonu.