Vejd van Nikerk pozitivan na koronavirus u Italiji

Podeli:
Reuters, Siphiwe Sibeko

Vejd van Nikerk, svetski rekorder na 400 metara, imao je u subotu u Italiji pozitivan test na koronavirus, piše „Gazeta delo Sport”.

Južnoafrikanac je trebalo da nastupi na mitingu u Trstu, na 100 i 400 metara, što bi mu bilo prvo takmičenje van rodne zemlje od 2017. godine.

Vejd je u karantinu još od 19. jula, kada je sleteo u Italiju posebnim letom sa još sedmoro članova svog tima. Zato je njegov menadžer Pit van Zil šokiran posle najnovijih rezultata:

Ne znam kako je moguće da je pozitivan. Vejd je trenirao cele nedelje i nije imao nijedan simptom, čak ni nakon pozitivnog testa. Nije imao temperaturu”.

U poslednjih 14 dana svako od nas je testiran četiri puta, a poslednji test je obavljen u četvrtak. U petak popodne tražili smo da ponovo budemo testirani, jer svi želimo da budemo sigurni. Sada čekamo nove rezultate”, rekao je Van Zil za „Gazetu”.

Van Nikerk, sada 28-godišnjak, istrčao je svetski rekord 43.03 na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, gde je osvojio zlatnu medalju. Nažalost, naredne godine doživeo je ozbiljnu povredu kolena, koja ga je na duže vreme odvojila od staza.