Miting DL u Dohi sa oktobra pomeren na septembar

Podeli:
Reuters, Arnd Wiegmann

Miting atletske Dijamantske lige, koji je u Dohi originalno trebalo da se održi u aprilu, da bi zbog pandemije Kovida-19 bio odložen za 9. oktobar, još jednom je pomeren i biće održan nešto ranije, 25. septembra, saopštili su iz Svetske atletike.

Kalendar takmičenja u ovoj godini se neprestano menja, kako se menja situacija sa širenjem novog koronavirusa, pa iz krovne atletske organizacije poručuju da ni ovo ne mora da bude poslednja promena.

Takmičenje u Dijamantskoj ligi će započeti 14. avgusta mitingom u Monte Karlu, a u kalendaru su, osim Dohe, još i Stokholm (23. avgust), Lozana (2. septembar), Brisel (4. septembar), Rim ili Napulj (17. septembar), te još nepotvrđeni grad u Kini (17. oktobar), iako je taj miting pod velikim znakom pitanja, s obzirom na odluku kineske Vlade da se ove godine u njihovoj zemlji više ne održavaju nikakva međunarodna sportska takmičenja.

Otkazani su mitinzi u Gejtshedu, Parizu, Šangaju, Rabatu i Londonu, a Cirih je odustao od organizacije finala, pa je iz tog razloga odlučeno da se ove godine ne sabiraju bodovi.