Kipruto pozitivan na koronu, propušta Monako

Vesti atletika 9. avg. 202012:48 > 12:49
Podeli:
Reuters, Ibrahem Alomari

Olimpijski i svetski prvak na 3.000 metala stipl, Kenijac Konseslus Kipruto pozitivan je na koronavirus i propustiće otvaranje sezone Dijamantske lige u Monaku, u petak.

Kipruto (25), čije je najbolje vrijeme 8:00.12 minuta, izjavio je da se oseća dobro uoči takmičenja na kojem se nadao da će srušiti svetski rekord, kojeg drži Saif Said Šahin iz Katara – 7:53.63.

Naš svet prolazi kroz izazovno razdoblje i svi moramo da budemo odgovorni”, napisao je Kipruto na svom Instagram profilu.

Nažalost, moj test na KOVID-19, koji je deo protokola u Monaku, bio je pozitivan i neću biti deo Dijamantske lige 14. avgusta”, dodao je.

Nemam nikakvih simptoma i bio sam u jako dobroj formi. Planirao sam da srušim svetski rekord. Predugo je izvan Kenije”, poručio je Kipruto.

Nakon mitinga Dijamantske lige u Monaku, uslediće mitinzi u Stokholmu, Lozani, Briselu, Rimu ili Napulju i Dohi, a tek treba odrediti lokaciju u Kini, mada je to takmičenje pod velikim znakom pitanja, zbog zabrana održavanja međunarodnih takmičenja u ovoj zemlji.

Mitinzi u Judžinu, Londonu, Parizu, Rabatu, Gejtshedu i Šangaju su otkazani zbog pandemije.

Sve mitinge iz serije Dijamantske lige gledaćete u direktnim prenosima na Sport Klubu.