Duplantis zvezda u centru Lozane

Vesti atletika 1. sep. 202016:58 > 17:06
Podeli:
Matthias Hangst Getty Images

Armand Duplantis, svetski rekorder u skoku motkom, pokušaće u sredu da ostvari 12. uzastopnu pobedu u 2020. godini na čuvenom mitingu “Atletisima” u Lozani, koji se održava u okviru Dijamantske lige. Zbog pandemije korona virusa takmičenje se održava u centru gradu, a jedini disciplina u obe konkure

Sjajni Šveđanin drži najbolji rezultat u svetu ove godine na otvorenom sa preskočenih 6,01 metara na mitingu u Stokholmu. Tačno šest metara preleteo je i na takmičenju u Monte Karlu.

Polako mi se vraća osećaj, koji sam imao na početku sezone u dvorani. Ulazim u pravu formu, a posebno me ohrabruje solidan pokušaj na 6,15, koji sam imao u Stokholmu” izjavio je 20-godišnji Duplantis.

Povezano

Momak, rođen u Sjedinjenim Američkim Državama, ove godine je u dvorani u Glazgovu preskočio 6,18 metara i postavio planetarni rekord. Za centimetar je nadmašio dotadašnji najbolji rezultat, koji je bio u vlasništvu Francuza Rene Lavilenija.

Glavnog rivala na trgu “Evropa” imaće u aktuelnom svetskom prvaku Amerikancu Semu Kendriksu, koji je pre sedam dana leteo iznad 5,82. Na listi učesnika su i olimpijski šampion Brazilac Tijago Brac, svetski šampion iz 2009 Poljak Pavel Vojciehovski i pomenuti Rene Lavileni.

U konkurenciji dama listu predvodi Britanska Holi Bredšou, a tu su i Mikaela Meijer, Anđelika Bengston, kao i Slovenka Tina Sutej.Događaju će prisustvovati oko 1000 gledalaca. Biće smešteni u četiri zone, kako bi se ispoštovale mere socijalne distance.

Direktan prenos mitinga “Atletisima” u Lozani na Sport klubu 1 počinje u 18 časova.