Spektakl Duplantisa i Kendriksa u Lozani

Podeli:
Reuters, Denis Balibouse

Armand Duplantis preskočio je 6.07 na Mitingu u Lozani i izbio je na drugo mesto večne liste skoka sa motkom na otvorenom. Ispred njega je samo Sergej Bubka, koji je preskočio 6.14.

Aktuelni svetski rekorder sa 6.18 iz februara ove godine, imao je i jedan pokušaj na 6.15 ali nije bio uspešan. To je bio i njegov poslednji skok na takmičenju, pošto je i vidno umoran i u situaciji kada je već pao mrak nad Trgom Evrope u Lozani, odlučio da završi nastup.

Sjajni Šveđanin je trijumfovao ispred jednako impresivnog Sema Kendriksa, aktuelnog svetskog šampiona, koji je preskočio 6.02 i na taj način veče u Lozani učinio spektakularnim.

Treće mesto pripalo je olimpijskom pobedniku Brazilcu Tijagu Brazu koji je stao na 5.72.

U ženskoj konkurenciji trijumfovala je Anđelika Bengtson iz Švedske sa preskočenih 4.72. Druga je bila Britanka Holi Bredšou sa 4.64,a na trećem mestu je, sa istim rezultatom, ostala Švajcarkinja Anđelika Mozer.

Jedina predstavnica regiona, Slovenka Tina Šutej nije ostvarila rezultat pošto je tri puta rušila lestvicu na visini 4.34. Nedavno je Šutej skočila 4.75 što joj je lični rekord.

U petak je na programu miting Dijamantske lige u Briselu gde ćemo verovatno prisustvovati novom pokušaju Duplantisa da napadne svetski rekord.