Predstavljen logo SP u dvorani u Beogradu 2022. godine

Vesti atletika 10. sep. 202013:37 > 13:50
Podeli:
Atletski savez Srbije

Svetsko prvenstvo u dvorani u martu 2022. godine održaće se u Beogradu. Srbija će ugostiti preko 3000 takmičara i oficijelnih lica, iz više od 200 država sveta. Povodom ovog događaja u Skupštini grada predstavljen je logo takmičenja.

Foto: Srpski Atletski Savez

Zaštitni znak planetarnog šampionata inspirisan je Srbijom, Beogradom i atletikom. U ramu karakterističnog oblika za takmičenja Svetske atletike koji predstavlja slova W i A (World Athletics) predstavljena su najvažnija zdanja grada Beograda; spomenik Knezu Mihailu, Palata Beograda, Kalemegdan i Most na Adi. U bojama srpske zastave aplicirane su linije koje predstavljaju atletsku stazu.

Promociji loga prisustvovalli su Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta, Goran Vesić, zamenik gradonačelnika, Veselin Jevrosimović i Slobodan Branković, predsednik i direktor Srpskog atletskog saveza. Prisutnima se putem video poruke obratio Sebastijan Kou, prvi čovek Svetske atletike (IAAF).

Ovo je uzbudljiva prekretnica za Beograd, domaćina Svetskog prvenstva u dvorani 2022. godine, jer logotip predstavlja njegovu kulturu i ambicije kao sportskog grada. Za samo 18 meseci Beograd će pozdraviti globalnu atletsku zajednicu i uvereni smo da će se naš Lokalni organizacioni komitet prirediti uspešan događaj za sportiste i navijače“, rekao je Kou.

Ministar Udovičić ističe da će Svetsko dvoransko prvenstvo biti još jedna prilika da se pokaže da je Srbije izuzezan domaćin.

Svetsko atletsko dvoransko prvenstvo neće biti samo sportski događaj već i prilika da naš glavni grad  otvori vrata posetiocima iz celog sveta. Vlada Republike Srbije nastaviće da pruža punu podršku sistemu sporta“, izjavio je Udovičić.

U okviru promocije Svetskog šampionata u zatvorenom, Srpski atletski savez organizovaće još niz manifestacija. Naredna je „Dobaci do…22“, bacački miting na Trgu Republike, koji će se održati 17. septembra. Očekuje se učešće olimpijskih i svetskih šampion u ovoj disciplini.