Duplantis i Žulimar Rohas najbolji u 2020. godini

REUTERS/Matthias Hangst

Šveđanin Armand Duplantis i Žulimar Rohas iz Venecuele proglašeni su za najbolje atletičare sveta u 2020. godini u izboru Svetske atletike (IAAF). Proglašenje je obavljeno virtualno zbog pandemije koronavirusa.

Duplantis je ove godine dva puta oborio svetski rekord u skoku motkom. U februaru je prvo leteo preko 6,17, a onda i 6,18 metara u Birmingemu. Na mitingu Dijamantske lige u Rimu je preleto 6,15 metara, što je najbolji rezultat svih vremena na otvorenom.

povezane vesti

Bila je ovo čudna sezona. Uspeo sam da se sastavim i postignem odlične rezultate. Posebno sam zadovoljan ostvarenjima u dvorani“, rekao je Duplantis.

Švedski as će se predstaviti beogradskoj publici u februaru 2021. godine, jer će učestvovati na Otvorenom prvenstvu Srbije u dvorani.

Što se tiče Rohasove ona je u letom od 15,03 metara u Mecu oborila južnoamerički rekord u troskoku. Samo nekoliko dana kasnije u Madridu je došla do 15,43 metara, čime je postavila granicu snova u zatvorenom. Na otvorenom je imala daljinu od 14,71, što je najbolji rezultat sezone.

Mnogo mi znači ovo priznanje. Najbolja atletičarka sveta, nije mala stvar. To mi daje snagu da nastavim u još boljem ritmu tokom 2021. godine. Ovo je dokaz da snovi mogu da postanu realnost“, rekla je Venecuelanka Rohas.

Komentari

Vaš komentar