Duplantisov let do svetskog rekorda – 6,22

Vesti atletika 26. feb 20230:01 > 2:062 komentara
LaurentLairys Panoramic/via Guliver

Armand Duplantis postavio je apsolutni svetski rekord u skoku motkom sa visinom od šest metara i 22 centimetara na mitingu u Klermonu u Francuskoj.

Šveđanin je pomerio sopstvenu granicu snova od šest metara i 21 centimetra koji je postavio osvajanjem svetske titule u Oregonu prošle godine. Takmičeći se na mitingu u Francuskoj Duplantis je u trećem pokušaju stigao do rekorda na oduševljenje prisutne publike.

povezane vesti

Duplantis je u prvom pokušaju preskočio letvicu od 5 metara i 71 centimetar, zatim je prešao na 5 metara i 81 centimetar i u drugom pokušaju savladao je prepreku od 5 metara i 91 cemntimetar, potom je prešao na šest metara i jedan centimetar, što je uspešno prevazišao već u prvom pokušaju. Naposletku, a iz trećeg pokušaja Duplantis je postavio novi rekord od 6,22 metara.

Šveđanin rođen u Sjedinjenim Američkim Državama postavio je prvi od svojih svetskih rekorda u februaru 2020. godine, kada je preskočio 6,17 metara, čime je oborio najbolji planetarni rezultat iz 2014. godine koji je postavio Reno Lavileni.

Komentari

Vaš komentar