EP: Marija sedma, Darko osmi u Poljskoj

Podeli:
ASCG

Marija Vuković i Darko Pešić, atletičari iz Crne Gore opravdali su očekivanja na dvoranskom Evropskom prvenstvu u Poljskoj. Marija je u velikom finalu zauzela sedmo mesto, dok je Darko Pešić u sedmoboju zauzeo osmu poziciju.

Marija Vuković je na četvrtom uzastopnom šampionatu Evrope u dvorani, ostvarili i najbolji rezultat. Marija je u kvalifikacijama preskočila 191 centimetar pa je stigla među osam najboljih devojaka Evrope, kada je skok u vis u pitanju.

Usledila je velika borba. Marija je preskočila 180 i 185 centimetara iz prvog pokušaja, 191 iz drugog, zatim je tri puta nastojala da sruši državni rekord ali nije uspela da preleti preko 194 centimetra.

Zlatnu medalju, osvojila je Jarloslava Mahučih iz Ukrajine koja je preskočila 185, 189, 194 centimetra i na kraju dva metra bez rušenja lestvice. Srebro je takođe otišlo u Ukrajinu, zahvaljujući Irini Hereščenko koja je takođe preskočila 198 cenimetara, dok je bronzu osvojila Ela Junila iz Finske koja je preletela preko 196 centimetara.

Četvrtoplasirana Julija Levčenko iz Ukrajine je preskočila 194 centimetra, a isti rezultat kao i Marija, imale su Danijela Sančiu iz Rumunije i Italijanka Alesija Trost, ali manji broj pokušaja u odnosu na Mariju Vuković.

Darko Pešić višebojac iz Crne Gore koji je ostvario sjajne rezultate na Otvorenom prvenstvu Srbije na kojem je izborio normu za šampionat Evrope, posle dva dana velikih borbi osvojio je osmo mesto u sedmoboju na smotri najboljih atletičara Starog kontinenta.

Darko je prikupio 5.824 poena. Zlatna medalja pripala je Kevinu Majeru iz Francuske, koji je osvojio 6.392 boda, srebro je otišlo u Španiju, zahvaljujući Horheu Ureni sa 6.158 bodova, dok je bronzanu medalju osvojio Pavel Višolek iz Poljske sa 6.133 boda.

Komentari

Vaš komentar