Lazarev grad u znaku srpskih i svetskih atletskih asova

Atletika 23. jun 202216:16 > 16:19
Ivana Vuleta
Reuters/Andrew Boyers

Kruševac će 25. i 26. juna biti domaćin najboljim atletičarima Srbije na Prvenstvu države za seniore i seniorke.

Atletika

Preko 300 takmičara iz 55 atletskih klubova nadmetaće se u 40 disciplina u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Kako prenosi Srpski atletski savez, publika će imati priliku da gleda aktuelnu svetsku i evropsku šampionku u skoku udalj Ivanu Vuletu (VNS) na troskoku, dok će u skoku udalj titulu državne šampionke braniti Milica Gardašević (VNS) koja je ove godine skočila lični rekord 6.81 m.

U trci na 100 m pratićemo okršaj između naše najbrže seniorske sprinterke, Milane Tirnanić (CZB) i juniorske rekorderke Ivane Ilić (ČAČ).

Boško Kijanović (OAK) ponovo će napasti državni rekord Slobodana Brankovića u trci na 400 m, dok će Aleksa (OAK) trčati na 100 m.

Dragana Tomašević (SIR) će u bacanju diska braniti titulu državne šampionke, dok će koplje bacati vodeća juniorka na svetskim rang listama, Adriana Vilagoš (SEN).

U skoku uvis Angelina Topić (TJB) i Rokavec Zorana (MLZ) će konkurencijom pomoći jedna drugoj da skoče do najviših visina.

Rame uz rame će se u bacanju kugle boriti Asmir Kolašinac (OAK) i Armin Sinančević (CZB), dok će u skoku udalj rivali biti Strahinja Jovančević (CZB) I Lazar Anić (RKG).

Nema mnogo prilika gde publika u Srbiji može da vidi sva najpopularnija imena kraljice sportova, a ovog vikenda će Kruševac biti centar atletike. Prva atletska disciplina na programu je u subotu od 17 časova.

Srpski Atletski Savez
Srpski Atletski Savez

 

Komentari

Vaš komentar