Srpska atletska princeza: Ivani Ilić srebro u Talinu

Vesti atletika 16. jul. 202117:50 > 17. jul. 2021 13:183 komentara
Podeli:
Srpski atletski savez

Ivana Ilić je juniorska vicešampionka Evrope! Srpska atletičarka osvojila je srebro u trci na 100 metara na kontinentalnom prvenstvu za mlađe od 20 godina.

Ilićeva je finalnu trku istrčala sa 11.42 sekundi i kao druga je prošla kroz cilj.

Brža od nje bila je samo Rašidat Adeleke iz Irske, koja je do zlata došla sa rezultatom 11.34. Bronza je pripala Džoj Eze iz Velike Britanije, koja je štopericu zaustavila na 11.44.

„Još sam pod velikim utiskom, ne znam ni šta bih rekla osim da sam jako srećna. Zahvalna sam svima na podršci, pogotovo mom treneru Draganu Dukancu. Drago mi je što sam bila u prvoj stazi i što sam gledala samo sebe i trčala svoju trku. Ispalo je i bolje nego što smo očekivali. Nadam se da su svi ponosni”, rekla je Ivana.

Mlada sprinterka je donela prvu medalju Srbiji u Estoniji. Ujedno, 19-godišnjakinja iz Gornjeg Milanovca, koja trči za Čačanski Atletski klub (ČAAK) postala je prva atletičarka sa prostora Srbije, ali i SFRJ, koja je osvojila odličje u jednoj od najatraktivnijih atletskih disciplina na juniorskim šampionatima Starog kontinenta.

Drugi dan Evropskog šampionata obeležile su i reprezentativke Srbije u skoku uvis. Najmlađa, 16-godišnja Angelina Topić preskočila je 184 santimetra, a godinu starija Zorana Rokavec 181 cm. To je bilo dovoljno da se u konkurenciji 34 takmičarke plasiraju u finale, među 12 najboljih. Borba za medalje održaće se u nedelju od 14,35 časova.

Evropsko prvenstvo za mlade gledajte na Sport Klubu.

Komentari

Vaš komentar