Vilagoš: Ovako dobroj seriji se nisam nadala

Atletika 3. avg 202210:46 > 11:343 komentara
Podeli:
Adriana Vilagoš
Copyright: xBEAUTIFULxSPORTS/AxelxKohringx

Srpska atletičarka Adriana Vilagoš u utorak je postala drugi put juniorska svetska šampionka u bacanju koplja. Ona je oborila rekord šampionata ta takmičenju u Kolumbiji.

Adriana je uništila konkurenciju jer je njeno koplje letelo do 63.52 m u trećoj seriji. Pored ovog fantastičnog rezultata, ona je imala još tri hica preko 60 metara što govori o njenoj superiornosti i vrhunskoj formi u kojoj se nalazi. Ostale takmičarke bacale su skoro 10 metara manje od naše Adriane.

„Jako sam srećna, rekord šampionata… Novi lični rekord dva puta. Ovo mi je bilo glavno takmičenje ove godine, pripremili smo se veoma dobro. Nadala sam se dobrom rezultatu, ali ovako dobroj seriji i ne baš. Četiri preko 60, probala sam i svetski rekord ali to je još malo falilo“, rekla je Adriana Vilagoš.

Ova devojka iz Malog Iđoša ima 18 godina, bila je svetska šampionka i prošle godine u Najrobiju u Keniji, dok je na Mediteranskim igrama takođe osvojila zlato u Alžiru.

Sa ovakvim talentom Adriana sigurno može da dođe do velikih rezultata, a kako je i sama pomenula napad na svetski rekord da samo kažemo da joj je falilo oko 30 centimeatara da do njega dođe. Aktuelna juniorska rekorderka je Kubanka Julenmis Agilar koja je pre sedam godina ostvarila rezultat 63,86m.

Komentari

Vaš komentar