Vilagoš: Velika trema ali cilj je ispunjen

Atletika 18. avg 202212:521 komentar
Podeli:
AP Photo/Matthias Schrader via Guliver images

Najbolja juniorka sveta Adriana Vilagoš je uspela da se domogne finala u bacanju koplja na Evropskom prvenstvu u Minhenu. Ona je u svojoj grupi imala peti rezultat jer je koplje bacila 57.40.

Taj rezultat je za oko šest metara slabiji od Adrianinog ličnog rekorda kog je nedavno postavila na Svetskom juniorskom prvenstvu u Kolumbiji. Sada Vilagoš nije najzadovoljnija onime što je pokazala u Minhenu.

„Nije baš išlo kako sam ja želela ali imala sam jako veliku tremu jer mi je prvo seniorsko takmičenje. Imala sam sreću što sam mogla da uđem u finale. Moj cilj je ispunjen i nadam se da ću tamo moći bolje da bacam, preko 60 metara“, rekla je Adriana Vilagoš.

Vilagoš će u subotu od 20 i 25 učestvovati u finalu, a tada će se okušati još jednom protiv najbolje svih vremena Barbore Špotakove koja je svetska rekordeka od 2008. godine.

Adriana već dugo najavljuje da će imati sjajnu karijeru. Ova 18-godišnjakinja je na pragu juniorskog svetskog rekorda, a ima dva zlata sa svetskih juniorskih prvenstava, dok je na Mediteranskim igrama ove godine takođe osvojila zlato.

Komentari

Vaš komentar