Vuleta: Sa najvišim ambicijama u Minhen

Atletika 12. avg 202215:092 komentara
Podeli:
Atletski savez Srbije

Evropsko atletsko prvenstvo na otvorenom počinje 15. avgusta u Minhenu, a tim Srbije predvodiće najbolja srpska atletičarka Ivana Vuleta.

Posle srebra u Cirihu, zlata u Amsterdamu i odustajanja od finala u Berlinu zbog povrede ahilove tetive 2018. godine, željno iščekujem još jedno EP na otvorenom.„, istakla je Ivana.

povezane vesti

Vuleta se nada da će nastaviti seriju odličnih rezultata sa početka sezone.

Ovu sezonu sam započela drugom titulom svetske prvakinje u dvorani, pa sa istim ambicijama idem i u Minhen. Očekujem sjajnu atmosferu na tribinama, ali mirnu u svojoj glavi, manje prestupa i više dalekih skokova. Forma je još bolja nego u Judžinu, tako da se radujem još jednoj prilici sledeće nedelje“, izjavila je Vuleta.

Kvalifikacije u skoku udalj na program su 16. avgusta, a finale je predviđeno za 18. avgust.

Srbiju će pored Ivane Vulete na EP u atletici predstavljati još 13 takmičara: Milica Gardašević u skoku udalj, Asmir Kolašinac i Armin Sinančević u bacanju kugle, Angelina Topić (skok uvis), Adriana Vilagoš (bacanje koplja), Boško Kijanović (400 m), Lazar Anić i Strahinja Jovančević (skok udalj), Dragana Tomašević (bacanje diska), Elzan Bibić (5000 m), Anja Lukić (100 m prepone), Luka Trgovčević (110 m prepone) i Milana Tirnanić (100 m).

Komentari

Vaš komentar