Zbog burita četiri godine suspenzije!

Atletika 15. jun. 202110:207 komentara
Podeli:
Christian Petersen/Getty Images

Šelbi Holihan suspendovana je iz atletike na četiri godine jer je bila pozitivna na nandrolon, anabolički steroid.

Američka rekorderka na 1.500 i 5.000 metara imala je velike ambicije na Olimpijskim igrama u Tokiju, međutim sada je jasno da neće učestvovati na najvećoj smotri svetskog sporta. Ipak od svega je najzanimljivije objašnjenje za pozitivan test.

Nikada u životu nisam koristila nikakvu nedozvoljenu supstancu. Jedino objašnjenje za nandrolon u mojoj krvi može da bude da sam pojela burito u meksičkom restoranu. U svinjskom mesu je prisutna velika količina ovog steroida. To naravno nisam znala tada, sada nažalost znam“, izjavila je Holihan.

Amerikanka se žalili na odluku Sudu za arbitražu u sportu. Međutim, iako su u mesu pronađeni tragovi steroida, njena žalba je odbijena.

„Potpuno sam slomljena. Nije postojala nikakava namera. Davala sam i uzorak kose da se vidi da nikada nisam uzimala ništa što je nedozvoljene. Sve ono što sam radila i za šta sam se spremala sada je palo u vodu. I dalje verujem da neće sve ostati na ovome i da ću u fer proecesu dobiti priliku da se što pre vratim na stazu“,kaže Holihan.

Šelbi je učestvovala na Olimpijskim igrama u Riju. Bila je u krugu favorita za medalju i na 1.500 i na 5.000 metara na predstojećim Igrama u glavnom gradu Japana.

 

Komentari

Vaš komentar