Osvojio pol za Indi 500, pa opljačkan u Tako Belu

Automoto ostale vesti 23. maj 20173:00 > 3:04
Podeli:
Christian Petersen/Getty Images

Četvorostruki šampion Indikar serije Skot Dikson doživeo je veliku neprijatnost samo nekoliko sati pošto je osvojio pol poziciju za ovogodišnje izdanje trke Indijanapolis 500. Dikson, njegova supruga i bivši timski kolega Dario Frankiti opljačkani su ispred Tako Bela.

Sve se desilo na oko 800 metara od staze “Indijanapolis Motor Spidvej”, a njih troje su sedeli u automobilu, čekajući svoj red da naruče u ‘drajv inu’. Prema izveštaju policije u Indijanapolisu, dvojica maloletnika su im prišla i pod pretnjom vatrenim oružjem ih opljačkali. Bračni par Dikson i Frankiti nisu povređeni u tom incident.

Policija je nekoliko sati kasnije objavila da je uhapsila momke od 14 i 15 godina, za koje smatra da su povezani sa pljačkom.

Dikson je u nedelju osvojio pol poziciju za legendarnu trku ostvarivši najveću prosečnu brzinu u kvalifikacijama za poslednju 21 godinu. Novozelanđanin je na Indiju do sada slavio samo jednom – 2008. godine, a tokom karijere je ostvario 40 trijumfa.

Frankiti takođe ima četiri titule u Indikar seriji, a tri puta je pokorio legendarnu stazu u Indijanapolisu. Karijeru je završio pre četiri godine, pošto je u teškom udesu zaradio ozbiljne povrede leđa.

Diksonov timski kolega Toni Kanan novinarima je u ponedeljak ujutro rekao da je Dikson zajedno sa suprugom i Frankitijem otišao da kupi hranu za ceo tim i još nekolicinu vozača.

Dok su naručivali, prozori su im bili spušteni i dvojica mladića su im prišla. Diksonu su prislonili pištolj i tražili su mu da im preda svoj novčanik i telefon”, otkrio je Kanan.

Ovogodišnje izdanje Indija 500 na programu je u nedelju.