Baton debituje na 24 časa Le Mana

Automoto ostale vesti 27. apr 201815:42 > 15:45
Clive Rose/Getty Images

Šampion Formule 1 iz 2009. godine Dženson Baton voziće za SMP rejsing u Svetskom šampionatu izdržljivosti počevši od trke 24 časa Le Mana.

Baton će na jednoj od najvećih trka na svetu debitovati u klasi LMP1 za volanom modela BR1 sa Dalarinom šasijom, a vozačku postavu će pored njega činiti Rusi Vitalij Petrov i Mihail Alešin.

Britanac se iz Formule 1 povukao na kraju sezone 2016. godine, ali se prošle godine kratko vratio, kao zamena za Fernanda Alonsa na Velikoj nagradi Monaka. Ove godine se vratio trkama i trenutno se takmiči u Super GT seriji.

Kao što svi pretpostavljaju, bio mi je san da se trkam u Le Manu. Mislim da je san svakog vozača da učestvuje, a i osvoji trofej u Le Manu, a ja se ništa ne razlikujem. Timske kolege će mi biti Alešin i Petrov, koje poznajem iz Formule 1 i Indikara. Idemo u Le Man da bismo se borili za pobedu. Svaki vozač želi pobedu na svakoj trci, a ja zaista mislim da možemo da budemo konkurentni“, naglasio je Baton.

Očekuje se da će Baton učestvovati na svim trkama Svetskog šampionata izdržljivosti izuzev one na Spa Frankoršampu, pošto će tada voziti trku Super GT serije u Fudžiju. U njegovom odsustvu Petrov i Alešin neće dobiti trećeg člana tima.

Ovogodišnje izdanje 24 časa Le Mana na programu je 16. i 17. juna.