Borkovićev savršen krug za prvo mesto u Francuskoj

Podeli:
PR tim Dušana Borkovića

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković osvojio je maksimalnih 30 bodova na startu sezone u TCR Evropa šampionatu turing automobila.

Borković je ostvario savršen start u svojoj prvoj sezoni šampionata TCR Evropa. Vozač „Target competition“ tima u svom automobilu Hjundai i30 N sa brojem 62  fantastičnom vožnjom prvog dana nove sezone domogao se maksimalnih 30 poena, pošto je osvojio pol poziciju u kvalifikacijama, a zatim i prvo mesto u prvoj od dve trke premijernog vikenda. 

Srpski automobilista je u Francusku došao samo dva meseca posle naprsnuća noge i bez upoznavanja sa novim automobilom, ali je i pored toga doneo odluku da izađe na stazu Pol Rikar i vozi ovog vikenda. 

Nakon treninga u petak i navikavanja na auto i stazu, Borković je ušao u drugu sesiju kvalifikacija (kao jedan od 12 najbržih) i napravio vreme za pamćenje – 2:13.781, što je skoro za pola sekunde brže od prvog konkurenta. 

Taj uspeh u kvalifikacijama Pančevcu nije doneo samo pol poziciju u prvoj trci, već i dragocenih pet bodova u šampionatu. 

Presrećan sam početkom sezone. Moram da priznam da sam bio uplašen jer nisam vozio još od Dubaija prošle sezone i da sam juče prvi put seo u novi automobil. Odvezao sam savršen krug u kvalifikacijama, ali me je brinuo start i potrošnja guma jer nisa dugo vozio Jokohame„, rekao je Borković. 

Sledeća trka na programu je već u nedelju od 15 časova i 50 minuta. Borković će startovati sa 10. pozicije jer propozicije nalažu obrnuti poredak najbrže desetorice u kvalifikacijama. 

Naredni vikend TCR Evrope biće vožen u holandskom Zandvortuz, 20. i 21. maja.