Mopedi će “zujati” Vojvodinom

Automoto ostale vesti 27. jun 201814:33 > 14:40
Ivan Miladinović/Vojislav Vujanić

Vozači Ipone Moped Endurance Cupa, najbrojnijeg moto takmičenja u regionu, svoje mašine sele u Vojvodinu, tačnije u mesto Kula gde će se 07. jula održati još jedna noćna trka izdržljivosti.

Četiri sata je potrebno da tri vozača koja su u timu saznaju ko će biti pobednik. Podsećanja radi, nakon četiri sata trkanja na prvoj trci, na Adi Huji, prva dva tima završila su trku sa samo 46 sekundi razlike, odnosno manje od jednog kruga.

I to nije sve, ako se podsetimo trke, oba tima imala su probleme i poteškoće, dešavali su se kvarovi i nestašice goriva, ali na kraju timovi su dali svoj maksimum i bili ujednačeni.

Kao i uvek do sada, vozi se dve trke – jednočasovna u klasi Open i četvoročasovna u klasi Serija. Satnica je ista kao i na prvoj trci, pa tako trka Opena počinje u 22:15, a start Serije planiran je za ponoć.

Kartodrom u Kuli je nešto uži i kraći u odnosu na Adu Huju, pa će propusna moć za ovu trku biti svega 26 mopeda, što će dodatno pojačati uzbuđenje tokom treninga i kvalifikacija, jer će vozači dati svoj maksimum od prvog izlaska na stazu, kako bi se našli među 26 timova koji će trku startovati.

Znatno kraći pravci nego na Adi Huji, ali i zahtevnije krivine, dovešće do toga da će se vozači znatno brže umarati, a ujedno i napraviti veći broj izmena vozača.

Što se stanja u šampionatu tiče, gotovo svi timovi su i dalje u borbi za titulu, jer nas do kraja sezone očekuje čak pet trka. Vodeći je i dalje novosadski Nanotech ispred zrenjaninskog Garage Teama.

U klasi Open krajnje je neizvesno. Nakon dve trke vožene u ovoj klasi, vodi ekipa Crypto Racing Team, ispred ekipe Moped Laboratorija, uz razliku od svega tri poena. Na trećoj poziciji je ekipa Addinol Taurunum Racing Team 3. U klasi Open Varijator prva pozicija u šampionatu pripada Garage Majstorima, ispred S Tuned Racing Teama i ekipe Cotton Superbike.

Kao i prethodne dve i trku iz Kule ćete moći da pratite na kanalima Sport kluba.