Borkoviću preti šestomesečna suspenzija

Automoto ostale vesti 23. sep. 201819:29 > 19:30
Podeli:
PR tim Dušana Borkovića

Nakon drugog trkačkog dana u Monci u okviru TCR Evropa šampionata Dušan Borković je diskvalifikovan, oduzeti su mu bodovi koje je osvojio u subotu, a najbolji srpski automobilista je pod istragom zbog incidenta sa Mikelom Askonom.

Dušan Borković nije uspeo ni da završi trku u nedelju, a nakon toga je došlo do sukoba između njega i Mikela Askone i celog Askoninog tima.

“Posle trke sam išao da se obratim Lessenesu za ponašanje na stazi, porazgovarali smo i sve se mirno završilo. Kada sam izašao iz njegovog boksa koji se nalazi preko puta Askoninog boksa, Askona me je napao verbalno što sam ga udario pošto mi je pukla guma. Počeo sam da mu objašnjavam da ja nisam mogao da kontrolišem auto kada me je iznenada napao i verbalno i fizički neko iz njegovog tima. Ništa mi drugo nije preostalo nego da se branim, ali se na žalost samo to vidi na snimku. Bilo je dosta ljudi koji su svedoci cele te priče. Nakon što su nas razdvojili, ja sam otišao, ali je neko drugi iz tima nastavio da vređa moju suprugu i zatim je trudnu gurnuo. Na svu sreću nije je ozbiljnije povredio, a ja sam kažnjen oduzimanjem jučerasnjih poena. Stvarno neshvatljivo”, rekao je revoltirani Borković nakon trke.

U međuvremenu se pojavio i snimak dela incidenta koji Borkoviću neće ići na ruku tokom istrage koja je pokrenuta.

Po italijanskim sportskim zakonima, nakon prijave koje je podneta protiv njega, Borković se suočava sa potencijalnom šestomesečnom suspenzijom.