Borković: Nameštaljka, samo da Srbin ne bude šampion!

Podeli:
PR tim Dušana Borkovića

Srpski automobilista Dušan Borković izvinio se zbog incidenta na trci u Monci proteklog vikenda, kada je zbog udaranja navijača diskvalifikovan.

Borković je naglasio da je „naseo na provokaciju“, ali i da je bio prinuđen da se brani.

Najbolji srpski automobilista ostao je bez bodova u drugoj trci TCR Evropa šampionata u Monci jer ga je Belgijanac Bendžamin Lesens nesportskim potezom izgurao sa staze nakon čega je Borkoviću pukla guma.

Povezano

„To je bila klasična nameštaljka, ne znam da li je neko rekao ili platio Bendžaminu Lesensu da me izgura sa stauze, sve je prljava igra Španaca. To su mi posle svega rekli i italijanski vozači. Priznajem, udario sam onog navijača, nije trebalo da „padnem“ na njihove provokacije, ali ubeđen sam da bi svaki muškarac, svaki Srbin na mom mestu uradio isto. Bio sam tamo sa dve žene, uključujući trudnu suprugu. Siguran sam da je sve ovo urađeno samo da Srbin ne bude šampion,“ rekao je Borković na konferenciji za medije u Beogradu, a prenosi Tanjug.

Borković je posle trke otišao do kamiona da razgovarao sa Lesensom.

Tamo je bilo mnogo njegovih ljudi iz tima. Rekao sam mu neke ružne reči. Nisam mogao da verujem da je došao da vozi trku i da izbaci čoveka koji je bio prvi u generalnom plasmanu. Srušio mi je san, bukvalno. U povratku, naleteo sam na njegove navijače, nisam se obazirao na njihova dobacivanja, ali sam bio ljut. Bukvalno sa suzama u očima jer nisam verovao da sam na ovakav način izgubio titulu.

Srbin kaže da je u tom trenutku čuo kako ga Askona doziva.

Prišao sam mu i čestitao rečima da je uradio pravu stvar. Ipak, on je nastavio da provocira: „Kakav dobar posao, zašto me udaraš?“ Psovao mi je majku, nazivao me pogrdnim imenima. Prišao sam do njega i pitao ga koji je njegov problem. Odgurnuo me je, a osetio sam i da me je neko rancem zakačio po leđima. Udario sam jednog od njih, neću da lažem.“

Borković teoretski može da osvoji titlu u slučaju da pobedi u Barseloni, ali pod uslovom da neko „izbaci“ Askonu.

Ako ništa, daću sve od sebe da pobedim i pokažem im da sam najbolji,“ naglasio je Borković.

Poslednji trkački vikend TCR Evropa na programu je 20. i 21. oktobra, a prenosi na Sport klubu..