Borković drugi u Barseloni, titula daleko

Automoto ostale vesti 20. okt. 201818:36 > 18:38
Podeli:
Dušan Borković PR tim

Poslednjeg trkačkog vikenda u TCR Evropa u Barseloni srpski automobilista Dušan Borković je u prvoj trci voženoj u subotu zauzeo drugo mesto.

Dušan Borković PR tim

Borković je imao dva blistava momenta u trci. Prvi na samom startu kada je uspeo da prestigne glavnog konkurenta Mikelea Askonu i sa četvrte se popne na poziciju broj tri. Međutim, baš u tim trenucima na stazu je izašlo sigurnosno vozilo i to zbog tehničkih problema koje je imao drugi srpski predstavnik Nikola Miljković. Njemu se na startno – ciljnom pravcu ugasio automobil pa je morao da odustane.

U nastavku trke Borković je snažno pritiskao drugoplasiranog Džoša Fajlsa i na 10 minuta pre kraja trke uspeo je da se domogne drugog mesta.

U jednom momentu je na dve sekunde smanjio zaostatak u odnosu na vodećeg Tašija, ali nije bilo dovoljno vremena da uđe u borbu za trijumf u prvoj trci završnog vikenda.

Treće mesto u Barseloni je pripalo Mađaru Miheliču. Saton je bio četvrti, a Askona koji je vodeći u generalnom plasmanu trku je završio na petom mestu.

Pred poslednju trku u sezoni, Borković ima 23 boda manje od Askone i teško da će moći da dođe do titule ove sezone, ali će zato borba za drugo mesto biti vrlo interesantna jer srpski vozač ima samo bod prednosti u odnosu na Tašija i Vernjea.

U nedelju se trka vozi od 15:50 uz prenos na Sport Klubu 4.