Borković treći u TCR šampionatu, Miljkoviću 21. mesto

Podeli:
PR tim Dušana Borkovića

Srpski automobilista Dušan Borković je u ranoj fazi završio poslednju trku u sezoni, pa je na kraju TCR šampionat završio na trećem mestu u generalnom plasmanu.

Borković je teoretski mogao da se bori i za šampionsku titulu, startovao je sa šeste pozicije, ali je već u trećem minutu, razočaran završio trku, nakon kontakta na stazi sa novim šampionom Mikeleom Askonom, sa kojim je tokom sezone vodio žestoke duele, kako na stazi, tako i van nje.

Baš u tim trenucima trku je završio i Taši, što je Srbinu na kraju omogućilo da za jedan poen nadmaši rivala i ostane na trećem mestu generalnog plasmana.

Znalo se da je do kraja trke jedini rival Askone Žan Erik Vernje, ali nije bilo pravog duela što je Špancu omogućilo da po prvi put u karijeri osvoji šampionsku titulu.

Vernje je morao da se zadovolji drugim mestom u generalnom plasmanu vozača.

Inače, poslednju trku u sezoni kao pobednik završio je Nemac Majk Halder, drugo mesto pripalo je Nađiju, dok je trećeplasirani Ešli Saton.

Drugi predstavnik Srbije u trci NIkola MIljković završio je trku na 21. mestu, što se može smatrati dobrim učinkom posle problema sa menjačem koji je imao u subotu i činjenice da se više bavio birokratijom jer je bilo upitno da li će uopšte dobiti licencu za takmičenje.

U generalnom plasmanu Askona je osvojio 181 poen, Vernje 159, Borković 154, a Taši 153 poena.