Šampion Dakar relija isključen zbog gaženja navijača

Automoto ostale vesti 12. jan. 201915:51 > 16:12
Podeli:
Dean Mouhtaropoulos, Getty Images

Bivši šampion Dakar relija Andrej Karginov diskvalifikovan je sa ovogodišnje trke u konkurenciji kamiona, pošto je svojim vozilom udario posmatrača, a da se potom nije zaustavio i pokazao interesovanje za njegovo stanje.

Ruski vozač kamiona, koji nastupa za ekipu Kamaz i bio je šampion Dakar relija 2014, napravio je incident tokom pete etape u petak u Peruu pošto je jednom od posmatrača prešao preko leve noge. 

Karginov se potom nije zaustavljao, a organizacija čuvenog relija je odlučila da zbog takvog ponašanja diskvalifikuje. Ruski vozač je do tada imao već dve etapne pobede i bio je treći u plasmanu. 

„60-godišnji posmatrač iz Južne Afrike je posmatrao trku iz neobezbeđene oblasti kada ga je kamionom udario Karginov. Sudijska komisija je takmičara isključila sa relija jer nije stao i konstatovao stanje povređenog“, saopštila je uprava Dakar relija. 

Šef Kamazovog tima Vladimir Čagin je posle diskvalifikacije svog takmičara istao da je odluka prestroga, kao i da Karginov nije bio svestan šta se desilo do kraja etape.