Dakar: Peterhanselu i Sanderlendu etapa

Podeli:
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Vozač Minija Stefan Peterhansel predvodio je trostruki trijumf svog tima na sedmoj etapi Dakara voženoj oko San Huan de Markone.

Peterhansel je specijal dug 323 kilometra, u okviru etape ukupne dužine 387 kilometara, prešao za četiri sata. Rekorderu po broju pobeda na najtežem reliju na svetu najbliži je bio Nani Roma, koji je imao četiri i po sekunde zaostatka. Treći je bio Karlos Sains, koji je bio još pet sekundi iza.

Najbolji među ostalima bio je Naser Al-Atija za volanom Tojote na četvrtom mestu, dok je Sebastijan Leb u Pežou morao da se zadovolji 11. mestom.

Katarski automobilista vodi u generalnom plasmanu, sa 29 minuta prednosti u odnosu na Peterhansela, a prati ih Roma.

Kod motociklista najbolji je bio Sem Sanderlend, koji vozi za KTM, u vremenu od 3:51:41 sata. Njega su pratila dvojica vozača Honde Hose Ignasio Korneho i Riki Brabec.

Amerikanac je vodeći u poretku, sa nešto manje od osam minuta prednosti u odnosu na Adrijena van Beverena, koji brani boje Jamahe, a sedmu etapu je završio na četvrtom mestu.

Dakar se nastavlja u sredu etapom od San Huan de Markone do Piska dugom 675 kilometara, od kojih će 360 biti voženo kao specijal.