Pavlović po drugi put na 24 časa Dejtone

Podeli:
PR tim Miloša Pavlovića

Srpski automobilista Miloš Pavlović kao fabrički vozač Lamborginija predstojećeg vikenda će po drugi put u karijeri učestvovati na prestižnoj trci 24 časa Dejtone.

PR tim Miloša Pavlovića

Pavlović će se ove godine na Floridi takmičiti kao član američke ekipe PPM u jednom od pet modela Hurakan GT3 u najbrojnijoj GTD klasi, u kojoj će se za pobedu boriti 23 posade.

Miloš je, po običaju, početkom januara prisustvovao treninzima i upoznao se sa aktuelnom situacijom na stazi koju već dobro poznaje, kao i potpuno novim automobilom.

Srpski vozač je već nekoliko dana u Dejtoni, gde je prisustvovao obaveznim promotivnim aktivnostima pred veliki automobilski spektakl. Takođe je pokušao da svojim iskustvom fabričkog vozača pomogne timu u što boljoj pripremi za trku.

Ovde sam kao član američkog PPM tima što je novo iskustvo za mene, pošto prvi put radim sa timom sa drugog kontinenta. Automobil je ok, Linus (Lundkvist), moj timski kolega takođe je dobar, dvojica ’džentlmen vozača’ (Stiv Dan i Don Jont) su ok, tako da možemo da očekujemo da ćemo ove godine, uz malo sreće, moći da napravimo dobar rezultat. Kao i uvek, ja ću dati sve od sebe. Ovde predstavljam fabriku Lamborgini, pa sam praktično vođa tima koji ima ulogu ’kouča’ kad je reč o podešavanju automobila, ali i da pomognem kolegama vozačima. Zaista se radujem novom izazovu“, rekao je Pavlović.

Trka u Dejtoni startuje u subotu u 14 časova po lokalnom, a 20 časova po srednjoevropskom. Pavlović i njegov tim su zauzeli 22. mesto u kvalifikacijama u svojoj klasi, dok je u najjačoj kategoriji pol poziciju osigurao Oliver Džarvis, koji vozi za Mazdu.