Pavlović: Vratiću se da pobedim na "24 časa Dajtone"

Podeli:
PR tim Miloš Pavlović

Srpski automobilista Miloš Pavlović, kao deo četvoročlane posade u „hurakanu GT3“ američkog tima PPM, zauzeo je 20. mesto u klasi GTD, na prestižnoj trci "24 sata Dajtone" uprkos velikom gubitku vremena zbog otklanjanja kvara.

Trka nije završena kako je Pavlović planirao, ali fabrički vozač kompanije Lamborgini ima velike planove i veruje da narednih godina može da trijumfuje na stazi na Floridi.

Za ekipu PPM, koja je prvi put učestvovala na „24 sata Dajtone“ važno je da je posada završila trku koja je nekoliko puta prekidana zbog jake kiše.

Moje učešće na ovogodišnjoj trci bilo je izuzetno teško. Sve je krenulo dosta dobro, s obzirom na to da smo znali da ćemo u početku da izgubimo malo vremena, pošto smo u timu imali dvojicu vozača koji nisu baš iskusni u ovom tipu takmičenja, a i ekipa je potpuno nova. Moj kolega Linus Lundkvist i ja, trebalo je da nadoknadimo izgubljeno vreme preko noći, ali je sve, na žalost, krenulo po zlu baš kada sam ja bio u automobilu,“ kaže Pavlović i pojašnjava:

PR tim Miloš Pavlović

Dobio sam udarac u zadnji deo automobila od vozača koji je bio dve pozicije iza, ali je promašio kočenje u trenutku kad je pokušao da obiđe vozilo između nas – zaustavio se tako što je udario u mene. Došlo je do kvara menjača, a njegova promena i zamena kvačila zahtevala su dva i po sata vrednog rada naših mehaničara. Uradili su sjajan posao da se uopšte vratimo na stazu. Međutim, nismo više mogli da se borimo za rezultat, već samo da završimo jednu od najtežih, ali definitivno i najprestižnijih trka u SAD.

Pavlović je bio jedan od najbržih u klasi.

Tim je dobro odradio svoj deo posla. Bio sam jedan od najbržih u klasi kad sam bio na stazi, a u nekim trenucima i najbrži, tako da ne mogu da budem nezadovoljan. Moja prava šansa će doći, treba da se slože kockice da dobijem pravi tim, koji je u stanju da pruži sve što je potrebno da bi se pobedilo. Ne znam da li će to biti sledeće godine, ali ću definitivno pokušati jer je Dajtona jedna od onih trka na kojoj zaista želim da pobedim,“ istakao je Pavlović.