Baton propušta Le Man, menja ga Vandorne

Automoto ostale vesti 19. apr 201919:45 > 19:46
Mark Thompson/Getty Images

Šampion Formule 1 iz 2009. godine Dženson Baton neće učestvovati na ovogodišnjem izdanju trke 24 časa Le Mana, a u SMP rejsingu zameniće ga bivši timski kolega Stofel Vandorne.

Belgijanac, koji je ostao bez mesta u Meklarenu na kraju prošle sezone, a sada se takmiči u Formuli E, takođe će zameniti Brendona Hartlija na Šest sati Spa u okviru Svetskog šampionata izdržljivosti 4. maja.

Povezano

Baton je kao glavni razlog odluke da odustane od Le Mana naveo činjenicu da će njegova verenica biti pred porođajem u vreme trke koja se vozi 15. i 16. juna.

Zaista sam uživao vozeći za SMP rejsing i srećan sam što sam stigao do podijuma, ali sam odlučio da bi trebalo da provedem više vremena kod kuće sa svojom verenicom tokom njene trudnoće, nego da sam dve nedelje u Le Manu. Odluku mi je lakšom učinilo i to što osećam da je Tojota trenutno nepobediva“, rekao je Baton.

Tojota je ostvarila dvostruku pobedu prošle godine i trenutno je jedini fabrički tim koji se takmiči u najjačoj klasi, posle povlačenja Audija i Poršea.

Baton je prošle godine debitovao u Le Manu, ali je imao razočaravajuću trku jer su se još pre nego što je on izašao na stazu pojavili problemi sa senzorom, a potom je usledilo odustajanje.

Pored Vandornea, za SMP rejsing će na legendarnoj trci voziti Rusi Vitalij Petrov i Mihail Alešin.