Borkoviću samo tri boda u Hokenhajmu

Automoto ostale vesti 26. maj. 201913:10 > 13:15
Podeli:
PR tim Dušana Borkovića

Dušan Borković (34) je ostao praznih šaka drugog dana drugog vikenda TCR Evropa šampionata u nemačkom Hokenhajmu.

Nakon što je u prvoj trci zauzeo 14. mesto, pošto je i u kvalifikacijama bio na istoj poziciji, u nedelju je odustao u 7. krugu, jer mu je prethodno izrečena kazna „prođi kroz”. To je za njega bio signal da odustane, iako je u trenutku izricanja kazne, zauzimao 13. mesto.

„Želim da zaboravim ovaj trkački vikend što pre. I dalje ne verujem u ovakvu odluku sudija, ovo zaista samo nama može da se desi. Ja zbog Paulsena izgubim pet pozicija i pored toga sam bio fenomenalno brz, uspeo da obiđem Nađa, Morbidelija, Lojda. Krenuo da napadam Koronela. I onda mene kazne. Auto mi je juče bio uništen koliko su me izlupali, danas takođe od strane Paulsena i nakon svega usledi ta nečuvena kazna. Jako se loše osećam zbog ovakvog odnosa organizatora“, kazao je srpski vozač.

Pobedu u subotu izvojevao je 28-godišnji Britanac Džoš Fajls, ispred Nemca Luke Engštlera i Belgijanca Maksima Potija.

U nedelju, slavio je Francuz Žulijen Briš, sa sekundom prednosti u odnosu na zemljaka Orelijena Komtea i dve ispred Šveđanke Džesike Bekman, svakako junakinje dana.

Džoš Fajls je lider u generalnom plasmanu Šampionata sa 112 bodova, dok je drugoplasirani Žulijen Briš sakupio 107. Na trećoj poziciji je Belgijanac Žil Magnus sa 89 bodova. Dušan Borković je pao na 10. mesto sa 57 bodova.

Treći vikend TCR Evropa šampionata na programu je 8. i 9. juna u belgijskom SPA Frankoršampu.