Borkoviću novi bodovu na "Spa"

Podeli:
PR tim Dušana Borkovića

Srpski automobilista Dušan Borković zauzeo je 12. mesto na prvoj trci trećeg vikenda sezone u evropskoj seriji TCR voženoj na stazi „Spa Frankošam“ u Belgiji.

Borković posle ukupno pet trka drži deseto mesto u generalnom plasmanu sa 64 boda, koliko ima i Francuz Nelson Pančatiči.

Vozač NIS Petrol rejsing tima je na prvoj trci trećeg trkačkog vikenda TCR šampionata startovao sa desete pozicije. Na startu je kao i prethodnih vikenda bila velika gužva sa ukupno 34 automobila, pa je već u petom minutu trke istaknuta žuta zastava zbog izletanja sa staze.

Borković je u prvoj krivini pretrpeo nekoliko udaraca i oštećenja automobila, što je rezultiralo gubljenjem pet pozicija, ali je Borković krug po krug preticao suparnike i kroz cilj prošao kao 12.

Ne mogu reći da sam zadovoljan, ali nadam se da će u nedelju biti bolja trka. Nije lako sa ovakvim balastom performansi, gde su Kupre i 12-13km/h brže, ne može se to nadoknaditi ni dobrom vožnjom u krivinama. Nadam se da ćemo pred sledeći vikend u Austriji izgubiti balast jer smo od nekih proizvodjača čak 100 kg teži. U nedelju samo želim da izvučem što više bodova, ako ne budem uspeo da se izborim na pravcima za prvo mesto“, izjavio je Borković posle prve trke.

Na trci je trijumfovao domaći vozač Žil Magnus u Audiju, ispred Santjaga Urutije i sunarodnika Maksima Potija.

Zahvaljujući desetom mestu u kvalifikacijama, Borković će u nedelju startovati sa desete pozicije, a ta trka startuje u 11.40 i možete da je pratite na Sport Klubu 1.