Borković razočaran: Ponašanje opasno za sve nas

Podeli:
Dušan Borković PR tim

Srpski automobilista Dušan Borković govorio je za medije nakon incidenta koji se odigrao na stazi SPA u TCR šampionatu i kritikovao ogranizatora zbog velike popustrljivosti prema nesportskom ponašanju.

Borkovića je na legendarnoj stazi Spa sa staze izbacio Klare, koji je potom trku završio na drugom mestu, iza pobednika Žulijena Briža iz Pežoa.

Jako sam razočaran. Savršeno sam startovao, bio fokusiran i odvezao sam i bolje nego što je Hjundai ovog vikenda mogao da pruži s obzirom da smo 110 kilograma teži od Pežoa. Kad sam video sigurnosni auto znao sam da će biti teško, s obzirom na veliku razliku u brzini, Pežoa naročito. Mogao bih do sutra da kritikujem organizatore što su nekim vozačima dozvoljene nedopustive stvari. Briše je sa trećeg mesta preleteo nas dvojicu, a Klare me je udario posle najdužeg pravca i sa skoro 250 kilometara na sat izbacio sa staze na mestu gde nije imao šanse da me obiđe. Da šampionat kažnjava takvu nesportsku vožnju, nikome ne bi palo na pamet da tako vozi“, izjavio je rezignirani Borković.

Imao sam sreću da sam izbegao totalni udes, da se nisam prevrnuo i da neko otpozadi nije naleteo na mene. Šampionat dozvoljava takva nesportska ponašanja, koja su opasna za sve nas. Da sam završio trku, uzeo bih dovoljno bodova za povratak u vrh šampionata, ali posle incidenta nisam siguran kakve šanse imam do kraja godine. Ja ću naravno dati sve od sebe na svakom preostalom trkačkom vikendu, a moj NIS Petrol Tim i ja ozbiljno razmišljamo o narednim koracima i gde ću ubuduće predstavljati Srbiju u automobilizmu“, zaključio je Borković.

Četvrti trkački vikend će se održati 13. I 14. jula na stazi Red Bull Ring u Austriji

Borković, vozač NIS Petrol Racing tima u saradnji sa Target Kompetišn, ovog vikenda je osvojio sedam bodova i u generalnom plasmanu ima 64 poena.