Borković bez bodova, izbačen sa staze

Podeli:
PR tim Dušana Borkovića

Srpski automobilista Dušan Borković ostao je bez plasmana na drugoj trci trečeg trkačkog vikenda TCR Evropa šampionata na „Red Bul ringu“, pošto je u poslednjem krugu izbačen sa staze.

Borković se do tog trenutka borio za petu poziciju, posle starta sa 14. mesta, ali nije stigao do cilja zbog kontakta sa Nelsonom Pančatičijem.

Drugu trku su obeležili teški uslovi i kiša koja je padala u Špilbergu, a Borković se odlično probio do šestog mesta. Zbog kazne za Toma Koronela srpski automobilista je bio nadomak četvrte pozicije, ali je zbog greške francuskog automobiliste vikend završio sa 21 bodom, do kojih je došao na prvoj trci.

Ne želim ništa da pričam jer se plašim šta bih sve mogao da kažem. Hoću da mi se sve slegne i da onda vidim šta i kako dalje jer ovo je zaista više nedopustivo. Pojedini vozači se ponašaju krajnje neprofesionalno, kao da su došli sa ulice i na taj način ugrožavaju ne samo karijeru, već i živote drugih takmičara. Tako se ponašaju jer im je na žalost to dozvoljeno, znaju da neće biti kažnjeni i da aršini nisu za sve isti. Kada se vratim kući ozbiljno ću porazgovarati sa svojim timom o narednim koracima“, kratko je i veoma emotivno Borković prokomentarisao trku.

Na drugoj trci je slavio nemački vozač Luka Engstler posle kontakta sa Lukom Filipijem, a sledili su ga Britanci Džoš Fajls i Aleks Morgan.

Naredne trke TCR Evropa šampionata voze se na nemačkom „Ošerslebenu“ prvog vikenda avgusta.