Peterhanselu supruga ne može da bude suvozač

Podeli:
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Osvajač 13 titula na Dakaru Stefan Peterhansel morao je da odustane od plana da mu supruga Andrea bude suvozač na narednom izdanju najtežeg relija na svetu pošto joj doktori nisu dali dozvolu iz zdravstvenih razloga.

Francuzu, koji je slavio na Dakaru na dva i četiri točka, zbog toga će na reliju koji će se voziti u Saudijskoj Arabiji suvozač biti Portugalac Paulo Fijuza.

Povezano

Mini, čije boje brani Peterhansel, objavio je da Andrea, koja se ranije takmičila u konkurenciji motociklista i automobilista, a 2004. godine pod devojačkim prezimenom Majer zauzela peto mesto, nije dobila zeleno svetlo prilikom rutinskog lekarskog pregleda. Dalja ispitivanja i analize nisu dovele do promene situacije.

Ona i Stefan su imali sjajnu sezonu i mogli su da budu među favoritima u Saudijskoj Arabiji, ali je zdravlje na prvom mestu. Sigurni smo da će Paulo odraditi dobar posao. Stefan i on su već dobro sarađivali na Reliju Rijada“, rekao je šef tima Sven Kvant.

Naredno izdanje Dakara biće u potpunosti voženo u Saudijskoj Arabiji, a startovaće 5. januara u Džedi. U prethodnih 11 godina najteži reli na svetu vožen je u Južnoj Americi, pošto je prebačen tamo iz bezbednosnih razloga.