Peterhansela pred Dakar brine jezička barijera

Podeli:
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Rekorder po broju pobeda na Dakaru Stefan Peterhansel rekao je da se plaši da će mu na predstojećem izdanju najtežeg relija na svetu veliki izazov predstavljati to što ni on ni njegov suvozač Paulo Fijuza ne znaju najbolje engleski.

Peterhanselu je suvozač trebalo da bude supruga Andrea, ali je ona morala da odustane u poslednji čas pošto nije dobila zeleno svetlo lekara. Na pregledima je ustanovljen problem sa jednom od arterija.

Povezano

Fijuza je bio Peterhanselov suvozač na Rijad reliju u novembru, zbog čega je i izabran kao Andreina zamena. Međutim, pošto je on Portugalac, to znači da će njih dvojica morati da komuniciraju na engleskom, koji ne znaju tečno.

Pomalo je čudno. Zaista je šteta jer smo sve planirali zajedno, a sezona je bila veoma dobro. Ali, iz medicinskih razloga smo odlučili da ne vozimo zajedno na Dakaru. Zaista je bilo iznenađujuće, pošto je sve bilo spremno. Sigurno sam pomalo i tužan, ali ćemo morati da damo sve od sebe sa novim suvozačem. Automobil je dobar, tim takođe. Ne znam kako će sve funkcionisati sa novim suvozačem, pošto sam vozio 21 put na Dakaru u automobili u uvek je pored mene sedeo Francuz. Sada ćemo morati da pričamo na engleskom, a ja ga ne govorim dobro, isto kao ni on. Tako da neće biti lako“, rekao je Peterhansel.

Ovogodišnje izdanje Dakara startuje u nedelju u Džedi i biće prvi koji će biti vožen u Saudijskoj Arabiji posle deset godina u Južnoj Americi.