Dakar: Peterhansel nastavio niz, slavio i Korneho

Podeli:
Flavien Duhamel/Red Bull Content Pool

Rekorder po broju pobeda na Dakaru Stefan Peterhansel postao je četvrti vozač koji je došao do etapnog trijumfa na ovogodišnjem izdanju najtežeg relija na svetu pošto je bio najbrži na četvrtoj etapi voženoj od Neoma do Al‘Ule.

Francuski automobilsta, koji brani boje Minija, specijal dug 453 kilometra prešao je za 4:04:34 sata, sa skoro dva i po minuta prednosti u odnosu na Nasera al-Atiju za volanom Tojote. Treći je bio Karlos Sains u Miniju, sa više od sedam minuta zaostatka u odnosu na svog timskog kolegu, i tako je zadržao vođstvo u generalnom plasmanu.

Povezano

Prednost španskog vozača je, međutim, prepolovljena, pošto je Al-Atija sada tri minuta i tri sekunde iza njega. Katarski vozač je, inače, dan ranije dobio kaznu od tri minuta zbog usporavanja Sainsa, pa otuda toliki zaostatak.

Kod motociklista činilo se da je pobedu ostvario Sem Sanderlend, koji vozi za KTM, sa 11 sekundi prednosti u odnosu na Hosea Ignasija Korneha na Hondi. Međutim, Sanderlend je kažnjen dodavanjem pet minuta, pa je pobeda dodeljena Čileancu, ispred timskog kolege Kevina Benavidesa iz Urugvaja. Treće vreme imao je Ros Branč iz KTM rejsing tima.

U generalnom plasmanu Riki Brejbek iz Honde ima dva i po minuta prednosti u odnosu na Benavidesa.

Dakar se nastavlja u četvrtak etapom od Al‘Ule do Ha‘Ila, dugom 564 kilometra, u okviru koje će 353 biti voženo kao specijal.