Alonso: Vratiću se na Dakar samo da pobedim

Podeli:
© TOYOTA MOTOR CORPORATION

Dvostruki šampion Formule 1 Fernando Alonso rekao je da veruje da će u budućnosti moći da se bori za trijumf na Dakaru, ali nije siguran da li će se vratiti reliju.

Alonso se otkako je napustio Formulu 1 takmičio u brojnim drugim kategorijama, a svoje debitantsko učešće na najtežem reliju na svetu je završio na 13. mestu. Španac je bio drugi na prvoj etapi Dakara u Saudijskoj Arabiji, ali je zbog popravki na drugoj etapi i okretanja na desetoj izgubio mnogo vremena. Uprkos tome, Španac je bio impresioniran koliko se njegova Tojota pokazala konkurentnom.

Povezano

Ako odlučim da ponovo vozim Dakar, to će biti sa velikim očekivanjima. Ne želim da razmišljam o tome sada. Srećan sam kako je sve prošlo. Logično, posle ovog iskustva i pošto sam bio konkurentan, ako se budem trkala u budućnosti, pokušaću da bih pobedio i dodao važan trijumf svojoj karijeri. Ali, ima vremena za takvu odluku. Morao bih da imam preciznije i detaljnije pripreme, kao i najbolju opremu. Ako volite trkanje, dobra opcija je da odmore provedete u automobilu, ali videćemo“, rekao je Alonso, a prenosi motorsport.com.

Alonso je istakao da je na poslednjoj etapi bio izuzetno blizu prvom etapnom trijumfu, ali ga je pucanje gume onemogućilo u tome. Njegov timski kolega Naser al Atija, koji je tri puta slavio na Dakaru, otkrio je da je Španac pokazao da brzo uči, ali je istakao da nije siguran da li bi mogao da dođe do pobede već iz drugog pokušaja.

Moramo da poštujemo samu trku. Kada sam ja stigao na Dakar, imao sam mnogo iskustva. Posle šest-sedam godina sam pobedio. Karlos Sains je bio sjajan u Svetskom reli šampionatu, došao je i tu je već sedam-osam godina. Tu je i Sebastijan Leb, koji je jedan od najboljih, ali nije mogao da pobedi. Potrebno je vreme. Moramo da poštujemo ovaj reli jer uopšte nije lak“, istakao je katarski automobilista.