Alonso će probati i virtuelnih 24 časa Le Mana

Automoto ostale vesti 30. maj 202011:54 > 11:56
Ker Robertson/Getty Images

U junu je obično na programu čuvena trka 24 časa Le Mana, ali zbog pandemije koronavirusa ona ne može da bude održana. Ipak biće održana virtuelna trka u kojoj će biti Fernando Alonso kao i Rubens Barikelo.

Fernando Alonso je poznat po tome što želi da skupi triplu krunu motosporta. Ima dve titule šampiona Formule 1, bio je dva puta pobednik Le Mana i još uvek mu nedostaje pobeda u trci 500 milja Indijanapolisa. Svojoj veličanstvenoj karijeri će probati da doda i nešto drugačiju titulu virtuelnih 24 časa Le Mana.

Trka će se voziti 13. i 14. juna kada je trebalo da se održi prava trka u Le Manu, koja je inače odložena za sredinu septembra zbog pandemije koronavirusa.

Imaće Alonso jaku podršku jer će deliti automobil sa Rubensom Barikelom koji je na Le Manu debitovao 2017. godine, tu će biti i dva vozača koji se bave isključivo virtuelnim trkama Oli Pahkala i Jarl Teinen.

U trci će biti i Dženson Baton, kao i Huan Pablo Montoja, Maks Ferstapen, Lando Noris, Pjer Gasli, Štofel Vandorn, Žan-Erik Vernje, Felipe Masa, Đankarlo Fizikela…